Q & A: Ofte stillede spørgsmål

Rubrikken for ofte stillede spørgsmål.


De er velkommen med støddæmperspørgsmål på denne adresse.                                       ernst.logstrup@gmail.com


Spørgsmål: Peugeot 304 støddæmpere.Er jeg nødt til at købe dem i Tyskland?

Svar: Nej, vi gør et stort nummer ud af at kunne servicere hele markedet for efterkrigsbiler.Så står du med et støddæmperproblem så kontakt os. Vi har et stort lager til Tyske, engelske, franske og japanske biler


Spørgsmål: Har min bil støddæmpere ???

Svar: Ja, alle biler under 3500 kg totalvægt har mindst en støddæmper pr. hjul.


Spørgsmål: Kan man stadig få de “to delte” gummibøsninger som sidder i monteringsøjerne?

Svar: Ja, vi kan endnu levere denne type.


Spørgsmål: Hvis man står med en gammel støddæmper, f.eks Woodhead O.8196, kan i så hjælpe med at finde en ny til erstatning ?

Svar: Ja, i de fleste tilfælde, fordi vi har et meget stort “Støddæmper-katalogbibliotek”. Tidsmæssigt er vi tilbage i år 1946.


Spørgsmål: Kan man købe de elektrisk justerbare støddæmpere hos Jer? De sidder bl.a. på Mazda 626 og visse Mitsubishi modeller.

Svar: Desværre ser vi at denne type dæmpere er “beskyttet” så de kun kan sælges igennem autoriserede bilforhandlere.Desuden er de biler, hvor denne type dæmpere er fabriksmonterede, tvunget til fortsat at have denne type monteret, da det er indført i bilens standardtypegodkendelsattest.


ROVER 825.

Vi kan også klare den type dæmper (Niveaumat) som sidder bagpå ROVER 825.


Spørgsmål: Jeg har en gammel campingvogn fra 1972 og har brug for en støddæmper som sidder inde i trækstangen. Er det noget I kan hjælpe med??

Svar: Der er tale om en påløbsbremsedæmper, og vi kender bl.a. følgende træktøjstyper ALKO, BPW, Knott og Peitz. Derudover har vi i tidens løb hjulpet mange med dette problem på andre træktøjer.


Spørgsmål: Min mekaniker kan ikke finde de bageste støddæmpere til min WARTBURG han siger de er udgået?

Svar: Vi har endnu støddæmpere til denne bil – også til Trabant. Du er velkommen til at kontakte os.

……………………………………………………………………………………………………………….

Spørgsmål: Min Nissan Primastar lyder som om den er ved at tabe baghjulene, eller det rumler så forfærdeligt noget i stil med at der er noget i varekassen der ligger løst?

Svar: Det er et typisk tegn på at støddæmperne er slidt op. Ikke at de er utætte, men simpelthen ikke i stand til at udføre deres funktion.Der er tale om “DEN OVERSETE STØDDÆMPERFEJL”, støddæmperens primær funktion er ophørt. Når støddæmperen er afmonteret, vil man konstatere at den nu er lige så hård i udtræk som i sammentryk.

……………………………………………………………………………………………………………….-

Vi har beskæftiget os med salg af støddæmpere siden 1982. Vi er kendt fra følgende steder: Søborg  –  København SV  –  Gislinge v/Holbæk.